YouTube Reklamcılığına Giriş!
YouTube Reklamcılığına Giriş!

YouTube Reklamcılığına Giriş!

 

YouTube Reklamcılığına Giriş!

 

YouTube, interaktif bir sosyal medya mecrası haline geldikten sonra ev hanımlarından büyük şirket kuruluşlarına kadar herkesin video yükleyebildiği bir platform oldu. Böylece her kullanıcı kendi zevkine göre videolara kolayca erişmeye başladı. Bu durum YouTube’u en fazla kullanılan ikinci arama motoru haline getirdi.

YouTube Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey” adlı blog yazımın birinci bölümünde YouTube’un nasıl bu kadar önem kazandığından ve tarihçesinden sizlere kısaca bahsetmiştim. Değerli okuyucularım, yazımın bu bölümünde YouTube Reklamcılığına ve YouTube Reklam Modellerine değinmeden önce “YouTube kanalı nasıl açılır? YouTube’a nasıl video yüklenir?” sorularını sizler için yanıtlayacağım. Heyecanlandığınızı hissedebiliyorum, o zaman hazırsanız başlıyoruz!

 

YouTube Kanalı Nasıl Açılır?

 

YouTube kanalı açmak zannettiğiniz kadar zor bir işlem değil. “Kendim İçin, Çocuğum İçin ve İşletmemi Yönetmek İçin”olarak üçe ayrılan kanal açma seçeneklerini sizlere tek tek anlatacağım. İlk önce kendim için kanal oluşturma seçeneği ile başlayalım.

 

Kendim İçin Kanal Oluşturma

 

  • İnternete girebileceğiniz herhangi bir cihaz (cep telefonu, bilgisayar, tablet) üzerinden YouTube’a giriş yapın.
  • Sağ üst köşede yer alan “Oturum Aç” seçeneğine tıklayın.
  • Başka bir hesap kullan butonunun sizlere sunduğu “Hesap Oluşturun” butonuna tıklayın.
  • Hesap oluşturun seçeneğinde yer alan “Kendim İçin, Çocuğum İçin ve İşletmemi Yönetmek İçin” göreceksiniz. Kendim için butonuna tıklayın.
  • Ardından “Google Hesabınızı Oluşturun” adı altında sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurun.
  • Ve sonuç hesabınızı oluşturdunuz!

 

 

Kendim için kanal oluşturmanın ne kadar basit bir işlem olduğunu öğrendik. Sıra geldi çocuğum için kanal oluşturma seçeneğine!

 

 

Çocuğum İçin Kanal Oluşturma

 

Yazımın birinci bölümde de sizlere bahsettiğim gibi artık TV kanallarının yerini YouTube gibi müzik dinleme, film izleme vb. hizmetler veren aplikasyonlar aldı. Eskiden çocuklarımızı masal anlatıp uyuturken ya da evde ev işi yaparken çizgi film izleterek oyalardık. Ancak internetin hayatımıza girmesi ile birlikte çocuklarımızı akıllı cihazlar ile oyalar olduk. Durum bu noktaya gelince YouTube da 13 yaş altı çocuk kullanıcıların olumsuz videolar ile karşı karşıya kalmaması ve ebeveyninin gözetiminde YouTube’da vakit geçirmesi için bu seçeneği geliştirmek zorunda kaldı. Özellikle tam da bu nokta şimdi size çocuğum için kanal oluşturma seçeneğini anlatacağım. Öncelikle kendim için kanal oluşturma seçeneğindeki gibi YouTube’a giriş yapmalısınız ve ardından da şu işlemleri sırasıyla gerçekleştirmelisiniz;

 

  • Hesap oluşturun seçeneğinde yer alan Çocuğum için seçeneğine tıklayın.
  • Ardından Google’ın ebeveynlere sunduğu olanakların bilgileri karşınıza çıkacak. Çocuğum için kanalını aktif hale getirdiğiniz andan itibaren şu olanaklardan yararlanabileceksiniz;

* Çocuğunuzun YouTube kanalının hesabını ve gizlilik ayarlarını yönetebileceksiniz, oturum açıkken Google Play ve Arama gibi özellikleri dilediğiniz sınırda filtreleyebileceksiniz ve Google Family Link uygulaması sayesinde çocuğunuzun vakit geçirdiği cihaz üzerinden ekran süresini ayarlayabileceksiniz.

  • Ardından Evet, devam et seçeneğine tıklayın ve Google Hesabı Oluşturun.
  • Sonuç: Çocuğunuz için güvenli bir kanal oluşturdunuz!

 

Gelelim işletmemi yönetmek için kanal oluşturma seçeneğine. Burada da işlem oldukça basit. İlk anlattığım kendim için kanal oluşturma seçeneğine fazlasıyla benziyor. Bu sefer Google hesabı oluştururken kendinizin yerine işletmenizin bilgilerini doğru ve eksiksiz girmelisiniz. Ardından hesabınız açılmış olacaktır.

 

YouTube’a Video Nasıl Yüklenir?

 

Gözümüzde büyüttüğümüz bir diğer konuya geçelim. Kanalınızı oluşturdunuz ve ilk videonuzu YouTube’a yüklemek için çok heyecanlısınız. Peki YouTube’a nasıl video yüklenileceğini biliyor musunuz? Üzülmeyin video yüklemek de zannettiğinizden oldukça kolay bir işlem. Unutmayın, artık kullanıcı dostu olarak ayarlanan bu tür aplikasyonlar kullanıcıların kolayca işlem yapabileceği tarza yönelik hizmet verebiliyor. YouTube’un sağ üst köşesinde yer alan kamera görünümlü sembolün üzerine farenizi götürün. Canlı yayın başlat ve video yükle seçeneğinden video yükle seçeneğine tıklayın. Karşınıza dosyayı seç butonu çıkacak, o butona tıklayarak yüklemek istediğiniz videoyu seçin. Ardından video başlığınızın, açıklamanızın, kitlenizin, video kapak görselinizin bilgilerini doldurun. Ve işlem tamam! İlk videonuz YouTube kanalınızda yayınlandı!

 

 

Size Bonus Bir Tavsiyem Var!

 

Videonuzu yüklerken telif haklarını sakın ihlal etmeyin. Çünkü bir sonraki blog konumda da belirteceğim üzere videonuzu kanalınıza yüklerken telif haklarına dikkat etmezseniz videonuz reklam verme işlemlerine kapanabilir ve emek verdiğiniz videodan para kazanamayabilirsiniz. Bir başka blog yazısında görüşünceye dek hoşçakalın.

 

Yağmur SARIOĞLU

Woxx Group Brand Management

Hakkımızda

Woxx Group

 

Size Hangi Konuda Yardımcı Olalım?