Metaverse Hakkında Güncel Gelişmeler!
Metaverse Hakkında Güncel Gelişmeler!

Metaverse Hakkında Güncel Gelişmeler!

 

Teknolojinin getirdiği yenilikleri, hayatımıza kazandırdığı devinim ve iş kollarını “Metaverse Hakkında Her Şey” adlı blog yazımda sizler ile paylaşmıştım. Her geçen gün Metaverse ile ilgili yenilikler, güncel gelişmeler ortaya çıkmaya devam ediyor. Ben de bugünkü blog yazımda Metaverse hakkındaki güncel gelişmeleri sizlere aktarmaya çalışacağım. O zaman başlayalım. :)

 

Metaverse Arsası Satan Yerler Neresi?

 

Metaverse’ten arsa almadan ya da herhangi bir avatar oluşturmadan önce bu evrenin amacını ve nelere hizmet edeceğini anlamamız gerekmektedir. Gerçek dünyadaki gibi kara parçalarından ve avatarlardan (sanal kullanıcıların oluşturduğu karakterler) oluşan bu büyülü evrende, çeşitli coinler aracılığı ile sanal alım satımlar yapılmaktadır.

 

Araştırmalara göre; çok yakın bir gelecekte Metaverse hayatımızın önemli mihenk taşlarından biri olacak. Kişiler; bu dünyada avatarlar oluşturacak, arsalar alacak, toplantılarını ve birçok iş kolunu dijital platformlardan yürütecek.

 

 “OVR, The Sandbox ve Decentraland” en popüler Metaverse arsası alım satımı yapılan platformlar arasında yer almaktadır. Bunun dışında “Axie Infinity, Blocktopia, Geneses City, Lunacia” dan da arazi alım satımı yapılmaktadır.

 

Arsa Satın Alınırken Hangi Coinler Kullanılır?

 

Satın almak istediğiniz platforma göre coinler değişkenlik göstermektedir. Örneğin; The Sandbox’tan bir arsa alacaksanız o platformun coini olan SAND’ı cüzdanınıza yüklemelisiniz.

 

Metaverse Arsa Nasıl Alınır?

 

Metaverse’te arsa almak zannedildiğinden çok kolay. :) Her şeyden önce arsa satın almak istediğiniz platforma ve platformun güvenilir olmasına dikkat etmelisiniz. Ardından dijital bir cüzdan oluşturmalısınız. Sanal para cüzdanınızı açtıktan sonra coinlerinizi Metaverse arsası alacağınız platforma transfer etmelisiniz. Ve son adım olarak coininizin miktarına göre ada ya da parsel seçip satın almalısınız. (Gerçek dünyadaki gibi bu dünyada da coininize göre alışveriş yapmanız gerektiğini unutmayın :) ) Tüm bu adımları sırasıyla uyguladıysanız, tebrikler. Artık Metaverse evreninde sizin de bir arsanız bulunmakta!

 

İstanbul, Metaverse Evreninde De Değerli!

 

Dünya’nın kültür başkenti İstanbul, gerçek dünyada olduğu gibi sanal dünyada da oldukça değerli. İstiklal Caddesi, Nişantaşı ve boğazdaki sahil kesimler şu an oldukça fazla ilgi görmektedir.

 

Bugünkü blog yazımda Metaverse evrenini sizlere biraz daha tanıtmaya çalıştım. Konu hakkındaki güncel gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğim. Bir başka blog yazımda görüşünceye dek hoşça kalın. :)

 

P.S: Bir sonraki blog yazımda “Metaverse Turizmi”ni anlatacağım. :)

Yağmur SARIOĞLU

Brand Management & Communication

Hakkımızda

Woxx Group

 

Size Hangi Konuda Yardımcı Olalım?