Woxx Media | Antalya Reklam Ajansı / TİKTOK'ta Reklam Vermek
TİKTOK’TA REKLAM VERME NASIL YAPILIR?

TİKTOK’TA REKLAM VERME NASIL YAPILIR?

TİKTOK’TA REKLAM VERME

Dijital dünyanın en büyük pazarlama trendlerinden biri olan TikTok, iOS ve Android sürümü olan bir sosyal paylaşım platformudur. Kullanıcıların önemli anlarını video olarak paylaştığı aplikasyon son yılların en çok indirilen uygulamalarından biri oldu.

İlk olarak Z kuşağını etkisi altına alan TikTok, çeşitli pazarlama ve reklam stratejileri geliştirerek zamanla daha geniş kitlelere ulaştı. Uygulama sahip olduğu geniş ağı ile markaların hedef kitleye ulaşımında yardımcı olmak adına reklam modelleri geliştirmiştir. Peki nedir bu reklam modelleri? TikTok’ta nasıl reklam verilir? Bu yazımızda adım adım TikTok’ta reklam verme aşamalarını inceleyeceğiz.


İÇİNDEKİLER

  1. TİKTOK REKLAM MODELLERİ

  1. Teklif Verilebilir Reklamlar ( Biddable Ads )
  2. Tiktok Hesap Yöneticisi İle Verilebilir Reklamlar
    1. Yayın İçi Reklam Modelleri
    2. Marka Devralma Reklam Modelleri
    3. Üstten Görünüm Reklam Modelleri
    4. Markalı Etiket Challenge Reklam Modelleri
    5. Brand Premium Reklam Modelleri
    6. One Day Max Reklam Modelleri
    7. İnfluencer Paketi
  3. Facebook İle Tiktok Reklamı Vermek

TİKTOKA NASIL REKLAM VERİLİR?

TİKTOK REKLAM ÜCRETLERİ NE KADAR?

NEDEN TİKTOKA REKLAM VERİLMELİ?

TİKTOK REKLAM YÖNETİCİSİ ÖZELLİKLERİ NEDİR?

 

TikTok Reklam Modelleri

Uygulamada reklam verme işlemi iki ana format etrafında gelişmektedir.

1) Teklif Verilebilir Reklamlar (Biddable Ads)

Sponsorlu reklam verme işleminde reklam alanları üzerinde teklif vermeyi sağlayan reklam modelidir. Manuel şekilde işlem yapılan model self-servis reklam tipidir. Uygulamanın ana sayfasında “Video reklam alanı” bölümünden teklif izni verilen modelde, 3 çeşit ödeme yöntemi bulunuyor. Bu yöntemler;

-Tıklama başı maliyet
-Görüntülenme başı maliyet
-Bin görüntülenme başı maliyet

2) TikTok Hesap Yöneticisi İsteyen Format Çeşitleri

Sponsorlu reklam verirken video reklamların yanı sıra çeşitli kampanyalar da bulunmaktadır. Yüksek bütçe ve bir TikTok Hesap Yöneticisi hesabı gerektiren kampanya çeşitleri;

 

Yayın içi reklamlar (in-feeds Ads): Uygulama içerisinde videolar arası geçiş yaparken çıkan ve E-ticaret siteleri için kullanılabilecek dönüşüm odaklı reklam modelidir. CPC ve CPI şeklinde satın alım yapılmaktadır.

 

Marka devralma (Brand Takeover): Uygulama ilk açıldığında ekranda çıkan reklam modelidir. Günlük satın alım yapılmaktadır.

 

Üstten görünüm (Top View): Uygulama açıldığında çıkan video reklam modelidir. Tüm ekranı kaplar ve günlük satın alım yapılmaktadır.

 

Markalı etiket challenge: Markalar tarafından bir etiket altında video çekimlerini sağlatan ve etkileşim sağlayan reklam modelidir.

Brand Premium: Uygulamanın “sizin için” bölümünde 60 saniyeye kadar gösterilebilen video reklamdır. Bin Gösterim Başı (CPM) maliyet ile satın alınmaktadır. One Day Max formatından farkı ise Bin Gösterim Başı maliyet ile satın alınması ve farklı kriterlere göre kitle belirleme imkânı sağlamasıdır.

One Day Max: Uygulamanın “sizin için” bölümünde yer alan 60 saniyeye kadar gösterilebilen video reklamdır ve günlük satın alım yapılmaktadır.

Influencer Paketi: Popüler bir ünlü ile anlaşarak ürün ya da markanızı hızlıca tanıtabileceğiniz reklam modelidir.

Facebook İle Tiktok Reklamı Vermek

Başka bir yöntem olarak Facebook aracılığı ile reklam vermek için, Facebook Manager’ın “Reklam alanları” bölümünde Audience Network butonuna tıklamanız gerekiyor.

TİKTOK’TA NASIL REKLAM VERİLİR?

TikTok’ta reklam vermek için öncelikle “ads panel” sayfasına tıklayın. Gelen ekranda kayıt işlemini başlattıktan sonra ödeme seçimlerinizi tamamlayın. Bireysel ya da işletme hesabı olmak üzere 2 tür hesaptan tercihinizi seçerek formu doldurun. Bu işlem sonrası sizinle iletişime geçen TikTok ajans temsilcisinin erişim izni ile işlemi tamamlayabilirsiniz.
Adım Adım TikTok’ta reklam verme aşamaları;

-TikTok Business ana sayfasına tıklayın
-Reklam hesabına kaydolun
-Reklam konumlarını ve hedeflerini tanımlayın
-Bütçeyi seçin ve reklam planlaması yapın
-Bütçe ilerleme hızını belirleyin
-Reklamı tasarlayın

TİKTOKA REKLAM VERMEK NE KADAR?

Reklam vermek, markanın hedef kitleye doğrudan ulaşımında büyük avantaj sağlasa da maliyeti bir miktar yüksek sayılmaktadır. TikTok reklam maliyeti konusunda kesin bir fiyat söylemek doğru olmaz ancak bilmenizde fayda var, küçük işletmeler ile popüler işletmeler arasında fiyatlandırma farkı bulunuyor. Nike, Trendyol gibi büyük firmalar cazip fiyatlar üzerinden reklam verirken, küçük işletmeler daha yüksek fiyatlara reklam veriyor.

TİKTOK'A NEDEN REKLAM VERİLMELİ?

Tiktok reklam amaçları 3 kategoriden oluşmaktadır: Tanıma, düşünce ve dönüşüm.

Tanıma
Erişim kampanya modeli ile marka bilinirliği oluşturabilirsiniz.

Düşünce
Bu kategori de kendi içerisinde Uygulama Yükleme, Trafik, Potansiyel Müşteriler Bulma ve Video Görüntülemeleri olmak üzere alt başlıklara ayrılmaktadır.
Uygulama Yükleme ile mobil uygulamanızın etkileşimini arttırabilir, Trafik ile web sitenize ziyaret çekebilir, Potansiyel Müşteriler Bulma ile ürün ya da hizmet satmak istediğiniz kitle bilgisine ulaşabilir ve Video Görüntülemeleriyle de izlenmesini istediğiniz videolarınızı izletebilirsiniz.

Dönüşüm
Dönüşüm kampanyası, web sitenizde dönüşüm işlemi gerçekleştirme ihtimali fazla olan kişilere reklamınızı göstermeyi sağlar. Satışları arttırmayı amaçlayan bu kampanyayı kullanmak için web sitenizdeki dönüşüm işlemlerinin kurulmuş olması gerekir.

TİKTOK REKLAM YÖNETİCİSİ ÖZELLİKLERİ

-Etkin kampanyalar, reklam harcaması, reklam performansı ve daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.
-Kontrol panelinde genel veri analizinizi yapabilirsiniz
-Kampanya sayfasında tüm kampanya ve reklamlarınızı yönetebilirsiniz.
-Reklam Yöneticisi Raporlama bölümünde ise tanımlanmış şablonlar aracılığıyla yeni rapor planlayabilirsiniz.

WOXX Media ile Dijital’in Merkezine!

Dijital çağın dinamik ajansı WOXX Media, doğru stratejiler ile markanızı geniş kitlelere ulaştırıyor. Sahip olduğu geniş ağı sayesinde TikTok’ta öne çıkarak reklamlarınızı hedef kitlenize ulaştırın!

 

Yazar: Esra Aybala Talaşlı

Esra Aybala TALAŞLI

SEO & Content Editor

Hakkımızda

Woxx Group

 

Size Hangi Konuda Yardımcı Olalım?