Woxx Media | Antalya Reklam Ajansı - Spotify Reklamları
Spotify Reklamcılığı Nedir?, Nasıl Yapılır ? Nelere Dikkat Edilmelidir?

Spotify Reklamcılığı Nedir?, Nasıl Yapılır ? Nelere Dikkat Edilmelidir?

SPOTIFY REKLAMCILIĞINA GİRİŞ

Dijitalleşen geleneksel pazarlama tüm hızıyla gelişim göstermeye devam ederken, pek çok yeni platformun doğuşu da kaçınılmaz olmuştur. İnternetin gelişimi, uygulamalara da pek çok alanda yeni bir pazarın doğuşunu sağlamıştır. Dijital çağın öneminin keşfedilmesiyle firmalar da sosyal medya platformlarında yer alıp ürün ve hizmetlerinin tanıtılmasını sağladı. Spotify sayısız müzik hizmeti ve kullanışlı ara yüzü ile kullanıcıların beğenisini kazanarak en çok indirilen uygulamalardan biri olmuştur. Bu yazımızda WOXX Media olarak sizler için hazırladığımız, Spotify ve Spotify reklamcılığından bahsedeceğiz.

Spotify Nedir?

Spotify İsveç merkezli aylık abonelik sistemi ile çalışan dijital müzik platformudur. Gelişen dijital dünyanın en popüler uygulamalarından biri olan Spotify, pazarlama alanına da yeni bir soluk getirmiştir. Premium seçeneği sunan uygulama premium kullanıcılarına reklamsız dinleme, sınırsız müzik değiştirme ve indirme gibi olanaklar sunar. Andoid ve IOS ile uyumlu Spotify ile kişisel çalma listenizi oluşturup arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.                     

Spotify’da Reklam Nasıl Verilir?

Uygulama, markaların hedef kitlelerine ulaşımında reklam aracı olmuştur. Sahip olduğu geniş kullanıcı ağı sayesinde Spotify, firmaların ürün ve hizmetlerini daha fazla kişiye ulaştırmaları adına reklam stratejileri geliştirmiştir. Bir self servis platform olan Spotify Ad Studio ile uygulama eskiye oranla küçük ölçekli şirketler için de uygun hale gelmiştir.
Spotify’da reklam vermek için Spotify Ad Studio ile öncelikle bir hesap oluşturun ve giriş yapın. Sonrasında belirttiğimiz adımları izleyerek reklamınızı oluşturabilirsiniz.

1) Hedefinizi seçin
 Kampanya için karşınıza çıkan aşağıda belirttiğimiz 2 hedeften birini seçin.
-Bir marka, işletme veya kuruluş için farkındalık yaratın,

-Bir konseri veya müzikle ilgili içeriği tanıtın.

2) Ses yükleyin veya seslendirme isteyin

3) Hedef kitlenizi belirleyin

4) Reklam Bütçenizi ve Planınızı Belirleyin

5) Reklamınızı Oluşturun

Siz de Spotify’da reklam vermek istiyorsanız bilmeniz gereken başlıklar bulunuyor. Bu başlıklardan öncelikle “Spotify Reklam Türleri’ni” öğrenmenizde fayda var.

Spotify Reklam Türleri

Bütçenize uygun bir reklam modeli belirledikten sonra firmanıza uygun hedef kitleyi seçmelisiniz.

 

Spotify reklam türleri nelerdir? 

Tüm Platformlar

En sık kullanılan ve en basit yöntem olan model ile reklamınız tüm platformda yayınlanır. Bütün platformlarda, kullanıcılar aktifken şarkılar arasında oynatılan bu modelde tıklanabilir görüntüleme birimine de sahip olursunuz.

Sponsorlu Bağlantılar

Bu reklam türü yalnızca mobil cihazlarda ve tabletlerde görüntülenir. Sponsorlu bağlantılar, kullanıcının bir reklamı tam uzunlukta izlemesi karşılığında yarım saat kesintisiz veya podcast oynatır.

Video Devralma

“Video devralma” modeli yalnızca telefon ve tabletlerde görüntülenebilir. Kullanıcıların hedef URL’nizi tıklayabilmesi adına tıklanabilir bir tamamlayıcı birim ile birlikte gelir. 

Kaplama

Kullanıcı uygulamaya döndüğünde görüntülenen sabit reklam modelidir.

Ana Sayfa Devralma

Standart görüntülü reklam olan bu model yalnızca masaüstünde çalışır.  Zengin medyayı destekleyen tıklanabilir bir reklamla Spotify’ın ana sayfasında markanızı 24 saat görünür kılabilirsiniz.

Liderler Sıralaması

Bu reklam modeli ile markanızı Spotify skor tablosunda 30 saniye boyunca görünür kılabilirsiniz.

Sponsorlu Oynatma Listeleri

Tüm platformlarda çalışan bu modelde Spotify sponsoru olarak hizmet verir. Reklamınızı sponsorlu oynatma listesinde gösteren bu modelde biri oynatma listesi dinlediğinde yalnızca reklamlarınız görüntülenir.

WOXX Media ile Dijitalde Yerinizi Alın!

Dijital reklamcılığın önde gelen ajansı WOXX Media ile markanızın gelişimine tanık olun! Spotify reklamları ve diğer reklam kampanyaları hakkında daha fazla bilgi almak için [email protected] ya da +90 242 254 0 254 numaralı telefon üzerinden direkt ulaşabilirsiniz!

 

 

Esra Aybala TALAŞLI

SEO & Content Editor

Hakkımızda

Woxx Group

 

Size Hangi Konuda Yardımcı Olalım?