Woxx Media | Antalya Reklam Ajansı - LinkedIn
LinkedIn Nedir?

LinkedIn Nedir?

LinkedIn Nedir?

 

LinkedIn, iş hayatının sosyal medyası ve dijital dünyanın profesyonel network platformudur. Bu platform kişilerin aradığı işe ulaşması, kariyer hedefi doğrultusunda ağ oluşturması, başka kişilerin iş deneyiminde doğru ve güncel bilgiye ulaşılması adına oldukça önemli bir yere sahiptir.

 

İş arayan ve işverenleri “Bağlantı kurma” yöntemi ile buluşturan LinkedIn, kullanıcılar arası sağladığı etkileşimin yanı sıra iş hayatındaki gelişmeleri takip etmek için de kullanılmaktadır. Diğer platformlardan farklı olarak LinkedIn üye profilinde, kişilerin CV’sinde bulunması gereken bilgilere yer verilmektedir.

 

LinkedIn Nasıl Kullanılır?

 

LinkedIn profili oluşturmak için ilk adım olarak platforma kayıtlı bir e-posta adresinizin bulunması gerekiyor. E-posta adresinizi tanımlattıktan sonra isim, soy isim, şifre gibi temel bilgileri girerek üyeliğinizi oluşturabilirsiniz. Sonrasında ise, sizi en iyi şekilde yansıtacak şekilde sade ve öz bir CV oluşturmalısınız. LinkedIn profilinde neler yazar? Diye düşünüyorsanız; öğrenim bilgileriniz, iş tecrübeleriniz, yetenekleriniz, ilgi alanlarınız ve hedefleriniz doğrultusunda yaptığınız aktivitelere yer verebilirsiniz. Abartılı kelimeler ve süslü cümlelerden arınmış bir profil oluşturmanızda fayda var.

 

LinkedIn’de öne çıkmak ve profesyonel ilişkileri yakalamak için; fotoğraf ve videolar yayınlayabilir, grup ve etkinliklere katılabilir, içerik üretebilir, yetenek ve becerilerinizi sergileyerek vitrininizi süsleyebilirsiniz. Dilerseniz oluşturduğunuz özgün profilinizi PDF olarak kaydedebilir ve başkalarıyla da paylaşabilirsiniz.

 

Etkili bir LinkedIn Kullanımı İçin İpuçları

 

LinkedIn’in kullanım amacı hakkında bilgi sahibi olduktan sonra, gelelim profilinizi öne çıkarmanızı sağlayacak önemli detaylara. Etkili bir LinkedIn kullanımı nasıl olmalı? LinkedIn profili hazırlarken nelere dikkat edilmeli?

 

  • Doğru profil fotoğrafı tercihi

 

Profil fotoğrafınız, karşı tarafa verdiğiniz ilk izlenimde oldukça etkilidir. Fotoğrafınızda yalnız olmalı, kıyafet ve arka planda abartıdan kaçınmalısınız.

 

  • CV’niz ile uyumlu profil bilgisi

 

CV’nizde olan bilgilere LinkedIn profilinizde de yer vermelisiniz. Örneğin; yetenekleriniz, ilgi alanlarınız, yabancı dil seviyeniz, deneyimleriniz, sertifikalarınız ve eğitim bilgileriniz profilinizde eksiksiz bir şekilde yer almalı.

 

  • İlgi çekiçi içerik oluşturma

 

Yetkinliklerinize uygun olarak kullanacağınız anahtar kelimeler ile profilinize içerik oluşturabilirsiniz. Video, fotoğraf ve bağlantılarla desteklediğiniz güncel içerikleriniz, profilinizi öne çıkarmanızda önemli bir katkı sağlayacaktır.

 

  • Bağlantı kurma

 

LinkedIn’in “Bağlantı kurma“ özelliği ile sektörünüzden diğer kişilerle iletişim kurabilir, faydalı içeriklere ulaşabilir ve ağınızı genişletebilirsiniz. Bağlantı sayınızın fazla olması arama sonuçlarında öne çıkmanızı sağlar.

 

  • Gruplara katılma

 

LinkedIn’de gruplara katılmak sektörünüzdeki iş ilanlarına, iş arayanlara ve son haberlere ulaşımınızda etkili bir rol oynar.

 

  • Etiket kullanımı

 

İçeriklerinizde kullanacağınız etiketler, profilinizin daha kısa sürede, daha çok kişi tarafından görüntülenmesine ve etkileşim almasına katkı sağlar. 

 

  • Profil güncelleme

 

Güncellenen profiliniz, bağlantı kurduğunuz kişilerle paylaşılır ve kendinizi hatırlatmanızı sağlar. Profil güncellemeniz LinkedIn’de yapılan değişikliklere uyum sağlamanız açısından da önemlidir.

 

  • LinkedIn mobil kullanımı

 

LinkedIn mobil uygulaması kullanmanız, tarafınıza gelen mesaj ve bağlantı isteklerinden anında haberiniz olmasını sağlar. Bu şekilde bildirimlere hızlı bir şekilde dönüş yapabilir ve fırsatları değerlendirebilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hakkımızda

Woxx Group

 

Size Hangi Konuda Yardımcı Olalım?