Google Parter | Woxx Media
Google Partner Nedir, Kimler Google Partner Olabilir?

Google Partner Nedir, Kimler Google Partner Olabilir?

GOOGLE PARTNER NEDİR?

“Google partner nedir?” sorusuna yanıt vermeden önce bu pazarın neden bu kadar önemli olduğunu ve nasıl bu aşamaları geçerek bugünlere kadar geldiğini iyi anlamak gerekiyor.

Çağımızın özellikle pandemi sonrası yıllarda dijital pazarlama her zamankinden bir adım öne çıkarak artık bir ihtiyaçtan çok zorunluluk olmuştur. Bu yaşanan gelişmelerin ardından irili ufaklı birçok firma dijital pazarlamaya adım atarak pazar paylarını ve ardından gelen cirolarını artırabilmek için kendilerine ait dijital pazarlama stratejileri oluşturmaya başladılar.

Tüm oluşumların ortasında duran ve pazarın mobil versiyonda nerdeyse %75’lik dilimini tutan Google ve Google’ın pazarlama silahlarının en kuvvetlisi olan, Instagram ve Facebook gibi amiral gemisi konumundaki sosyal medya devlerinde kullanıcılarının karşılarına çıkardıkları reklamlar dijital pazarın adeta imparatoru konumundadır.

Daha önce dijital pazarlama işi yapmamış olsanız bile bu konu hakkında mutlaka bir şeyler duymuşsunuzdur. Tüm internet aleminde hangi dilde olduğu fark etmeksizin (eğer konu dijital pazarlama ise) karşınıza PPC yani tıklama başı maliyet sözcüğü çıkacaktır. Hal böyleyken ve reklamlarınız her tıklamada sizden para alınan bir sisteme dönmüşken Google’ı anlama, onun stratejilerini, (yapay zekâ) alt yapısını ve geliştirici alt yapısını anlamadan yaptığınız her harcamanın size yarardan çok zarar getirebileceğini fark edeceksiniz.

İşte topluluğu altında bulunan ve milyarlarca insanın nerdeyse günün her saati kullandığı platformları ile donanmış Google’ı çok iyi anlamak gerekiyor. Ancak bu pazarlama dünyasının içerisinde değilseniz, kullandığınız teknoloji ne kadar iyi olursa olsun bir analiz okumayıp hedef kitle eğilimlerini takip edemiyor, hedef kitle seçiminizi daraltamıyor ve mevcut takipçilerinizi marka bağımlısı yapamıyorsanız tüm bunlar size yarar yerine zarar verecektir.

GOOGLE PARTNER NE YAPAR?

2015 yılında bu durumun farkına varan Google üzerine yapışan tabiri caizse ne kadar ekmek o kadar köfte inanışından kurtulmak için insanlara dijital pazarlamayı öğretmeye karar verdi. Bu işi için ilk adım KOBİ’lere eğitim vermek amaçlı GOOGLE ACADEMY’i kurmak oldu. Ücretsiz olarak buralarda verilen eğitimler sayesinde insanlara dijital ve klasik pazarlamanın benzer yönlerini anlattılar ve verdikleri eğitim sonrasında bu kullanıcılarını sertifikalandırarak ödüllendirdiler.

Ancak KOBİ’ler için yaptıkları bu sistem büyük kurum ve kuruluşlar için geçerli bir sistem olmaktan çok uzaktı. Bunun en önemli sebebi ise yıllık 1 milyon USD civarına gelen reklam harcamalarının sertifika alarak bu işe başlamış kişilere verilemeyecek kadar büyük paralar olmasıydı. İşte bu aşamada Google’ın kendisini iyi tanıyan ve onun ilkelerine uyarak müşterilerine destek olacak iş ortaklarına ihtiyacı olduğu ortaya çıktı ve buda GOOGLE PARTNERS oluşumunu başlattı.

Google’ın şu anda iki türlü ortaklık yapısı vardır. Google bunları Google Partners ve Premier Google Ortakları olarak sınıflandırmaktadır. Peki nedir bu ortaklıkların farklılıkları gelin bunu başka bir başlık altında inceleyelim.

Google Partners vs. Premier Google Ortakları

Google Ortaklarını araştırırken, iki tür rozet olduğunu göreceksiniz: Google Ortağı ve Partners. Peki bu iki rozet arasındaki fark nedir?

Google İş Ortağı, Google reklamlarında sertifika almak için kendi şirketlerine bağlı bir bilirkişinin olması gerekir. Bu, Google reklamlarının iç işleyişini tam olarak anlayan kişi olmalıdır.

Bir şirketin Premier İş Ortağı olması durumunda, Google reklamları sertifikalı en az iki kişi vardır.

Birçok premier ortak ikiden fazla kişiyi sertifikalandırır, ancak bu bir premier ortak olmak için asgari şarttır. Bu, iki tür Google Partners arasındaki temel farklardan biridir.

Diğer bir fark ise şirketin harcama sevisidir. Premier ortak olmak için en az 90 gün boyunca 10.000 ABD Doları harcanması gerekir.

Bunlar bir Partner ve Premier partner arasındaki iki farktır. Ancak bir şirketin rozeti ne olursa olsun, her ikisinin de müşterilerine mükemmel seviyede hizmet vermesi gerekir.

Kısacası partnerleri birbirinden ayıran iki unsur var. Birincisi yetişmiş insan sayısı, ikincisi ise yönettikleri bütçelerdir. Google işini kesinlikle şansa bırakmayan ve her zaman ikinci bir stratejisi olan bir firma olduğunu bu ortaklık yapısı ile de belli ediyor desek yanılmayız.

WOXX MEDIA DAİMA YANINIZDA!

Geniş vizyon anlayışıyla sektöre yeni bir soluk getiren Woxx Media Dijital Dönüşüm Antalya Reklam Ajansı, Google Partner konusunda da sizlere profesyonel hizmet sunmaktadır.

Woxx Media Antalya Dijital Reklam Ajansına iletişim sayfamızdan ya da +90 242 254 0 254 numaralı telefon üzerinden ulaşarak her türlü soru ve sorununuzu bizimle paylaşabilir, onlarca mutlu iş ortaklarımızdan birisi olabilirisiniz.

 

 

Özgür ÜNAL

SEO & Content Editor

Hakkımızda

Woxx Group

 

Size Hangi Konuda Yardımcı Olalım?