Woxx Media | Antalya Dijital Reklam Ajansı
MARKALAR NEDEN DİJİTAL REKLAM AJANSLARINI TERCİH ETMELİ?

MARKALAR NEDEN DİJİTAL REKLAM AJANSLARINI TERCİH ETMELİ?

 

 

Dijitalleşme ile birlikte globalleşme çağına girdik ve böylece geleneksel pazarlama yöntemleri yerini dijital reklam ajanslarına bırakmaya başladı. Bu gibi nedenlerden dolayı firmalar güncel trendlerden etkilendi ve dijital ağların pazarlama gücünü keşfetti.

Online kullanıcıya sahip olan bu platformlar, markaların kısa bir zaman zarfında küresel pazara açılmasına neden oldu.

Ben de siz değerli okuyucularıma bu yazımda neden dijital reklam ajanslarını tercih etmemiz gerektiğini anlatacağım. Hazırsanız başlayalım! 

 

Neden Dijital Reklamı Tercih Ediyoruz?

 

Dijital medya platformlarının hem ucuz hem de kısa zamanda kitlelere kolaylıkla hitap etmesi, bu platformların kısa sürede popülarite kazanmasını sağladı. Dijital medya platformlarında potansiyel müşterilere ulaşmanın daha kolay olması sebebiyle firmalar kendilerini sosyal medya platformlarının akımına bırakmak zorunda kaldı.

 


Dijital reklam ajansları, sosyal medyanın hedef kitlelere etkili erişimi sayesinde büyük – küçük fark etmeksizin firmaların markalaşmasında önemli bir rol oynadı. SEO, SEM, profesyonel sosyal medya yönetimi, dijital pazarlama, web sitesi ve prodüksiyon alanlarında hizmet almayı başaran firmalar kısa bir zamanda profesyonel görüntüsüyle büyük markalar haline geldi.

 

Bu gibi örneklerden dolayı sürekli profesyonel hizmet anlayışından yararlanmak isteyen markalar dijital reklam ajanslarını tercih etmeye başladı.

 

Dijital Reklam Ajansları Ne İş Yapar?

 

Kendi alanlarında profesyonel kişilerden oluşan dijital reklam ajansları, dijital evrendeki akla gelen her işi yapan ve içerik üreten yerlerdir. Dijital reklam ajanslarında genellikle genç beyinler rol gösterir ve daima dinamik fikirlerin etrafında toplanılır. Prodüksiyon hizmetinden web site kurulumuna kadar dijitale dair her alanda hizmet veren ajanslar, dijital pazara dair tüm talepleri tek bir çatı altında toplar.

 

Grafik – Baskı Reklam Ajansından, Dijital Reklam Ajansına…

 

Yukarıda da bahsettiğim gibi sosyal medya platformlarının ortaya çıkışı ile birlikte dijital pazarlama önemli bir rol oynadı. Önceleri dijital pazarlamanın yaygın olmadığı günlerde reklam ajansları grafik ve baskı alanında hizmet vermekteydi. Ancak geleneksel olarak yapılan bu reklamcılık çeşidi, hedef kitleyi kısıtlı tutması ve ölçülebilir olmaması nedeniyle daha az kullanılmaya ya da bütçe kalemlerinden tamamen çıkarıldı.

 

 

 

Dijital Reklam Ajansları Hangi Alanlarda Hizmet Verir?

 

Dijital ajanslar şu dallarda hizmet vermektedir:

 

 

  • Prodüksiyon Hizmeti
  • Sosyal Medya Yönetimi
  • Web Tasarımı
  • Dijital Reklam
  • İçerik Pazarlaması  

 

 

Markalar Dijital Pazarlama Ajansından Yardım Almalı Mı?

 

Sosyal medya platformlarının yönetimi her ne kadar kolay görünse de aslında profesyonel ellere teslim edilmelidir. Çünkü bu ajanslar markanızın rakip analizini yaparak, hedef kitlenize göre markanızı global dünyaya tanıtırlar. Bunun yanı sıra iletişim bilgisi yüksek olan ajans çalışanları müşterileriniz ile direkt irtibata geçerek markanızı sözlü iletişim yoluyla da pazarlarlar. İşte tam da bu noktada dijital reklam ajanslarını neden tercih etmeliyizi sizler için anlattım.

 

 

 

Güvenilir Bir Reklam Ajansı Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

 

Rakiplerinizi ve veya aynı işi yapan bir sürü firma tanıyorsunuzdur. İlgili firmaların çalışmalarını inceleyerek kendinize bir yol haritası çizmeli, size benzer işleri yapmış sektörünüzü ve sizi tanıyan dijital medya ajanslarını kullanabilirsiniz. Bir diğer husus ise şu anda Türkiye'de çok fazla bilinirliği olmasa da Google Partner ajanslarını kullanabilirsiniz. Web sitelerinde Google partner ajansı olduklarını belirten firmalar ile çalışmaya özen gösterin. Zira arama motorları arasında %75'lik bir pasta payıyla en çok kullanılan arama motoru olan Google partner seçerken belirli kıstasları öne sürüyor ve bu firmaların işlerinde yetkin olmasını bekliyor. Google Partnerliği ile ilgili bilgi almak için Woxx Media blog sayfamızın Google Partner yazısını incelmenizi öneririz.

 

 

Dijital Reklam Ajanslarını Tercih Etmemiz İçin 5 Neden!

 

  1. Profesyonel Duruş Kazanırsınız

 

Küresel pazarda öne mi çıkmak istiyorsunuz? Bunun için sosyal medya yönetimi konusunda profesyonel bir duruş kazanmalısınız. Sosyal medya platformlarının yönetimi kendi içinde çeşitlendiğinden dolayı yönetimi de oldukça zordur. Ajanslarda çalışan sosyal medya yöneticileri markanızın hedef kitlesine göre paylaşımlarda bulunarak kısa zamanda dönüşler almanıza yardımcı olur.

 

  1. Marka Olursunuz

Kulaklarınızı dış dünyaya tıkayıp dijital dünyanın varlığını reddedemezsiniz. Günümüzde tüm küçük büyük demeden tüm işletmeler markalaşma yoluna gitti. Dijital dünyanın getirilerinden de yararlanarak işletmenizi bir marka haline getirmeniz için doğru ve profesyonel adımlar atmalısınız.

 

  1. Yönetirsiniz

 

Sosyal medya platformlarında düzenli paylaşım yanı sıra gönderilerinizi tanıtıma da çıkmalısınız. Eğer bütçenizi etkili ve doğru bir biçimde yönetirseniz gönderilerinizi milyonlarca insanla buluşturabilirsiniz.

 

  1. Alırsınız

 

Dijitale dair ne varsa alanında profesyonel kişilerden oluşan dijital reklam ajanslarında bulmanız mümkün! Prodüksiyondan web site kurulumuna kadar 360 derece hizmet veren dijital ajansların tüm branşlarından yararlanmalısınız.

 

 

  1. Yaratırsınız

 

Genç ve dinamik fikirlere sahip kişilerden oluşan beyinlerden yararlanarak sosyal medyadaki güncel trendleri keşfedip yakalayabilirsiniz.

 

 

 

Neden Woxx Media’yı Tercih Etmeliyim? 

 

Dijital medya ajanslarından yararlanmak neredeyse artık istek değil bir zorunluluk haline gelmiştir. Ölçeklenebilir hizmet anlayışıyla firmalara haftalık ya da aylık istatistik raporlar sunan dijital medya ajansları, dijital dönüşümün en önemli partnerlerinden birini oluşturmaktadır. Kurulduğu günden bu yana diğer ajansların aksine gelişmiş vizyon potansiyeline sahip olan Woxxx Media, sektörün lider firmalarına dijitalin çeşitli alanlarında hizmet veren bir kurumdur. Farklı bakış açısıyla kendi penceresinden markalara yeni perspektifler sunan ajansımız, dijitalin her alanında firmalara yardımcı olmaktadır. 

Siz de markanızı en üst seviyelere taşımak istiyorsanız Woxx Media’nın profesyonel hizmet anlayışından yararlanabilirsiniz! Woxx Media’ya +90 242 254 0 254 numaramızdan ulaşabilirsiniz!

 

 

Yazar: Yağmur Sarıoğlu

Brand & Communication Manager

 

Hakkımızda

Woxx Group

 

Size Hangi Konuda Yardımcı Olalım?