Oteller için Sosyal Medya Yönetimi!
Oteller için Doğru Sosyal Medya Yönetimi!

Oteller için Doğru Sosyal Medya Yönetimi!

Oteller için Doğru Sosyal Medya yönetimi nasıl olmalıdır?

Merhaba sevgili okurlarım,

Çok uzun bir aranın ardından yine önemli bir konu başlığı ile birlikteyiz. Bu yazımızda konaklama sektörünün mihenk taşı olan otellerin sosyal medya hesaplarını nasıl kullanması gerektiğini ve sosyal medyayı kullanırken yapılan hataların nasıl giderilmesi gerektiğini anlatacağım. Hazırsanız başlayalım!

 

Oteller Sosyal Medya Platformlarını Nasıl Yönetmelidir?

 

İçerik Paylaşımı

Oteller sosyal medya hesaplarında düzenli olarak gönderi paylaşmalıdır. Otelinizi tanıtacak görseller ya da videolar paylaştıkça misafirinizin otel hakkındaki soru işaretlerini de zamanla gidermiş olacaksınız.

 

Reklam

Oteller düzenli içerik paylaşımının yanı sıra düzenli olarak da sosyal medya mecralarında reklam vermelidir. Reklam verildiği takdirde misafirlerinizin güvenini kazanırken bir yandan da marka bilinirliğinizi artırmış olursunuz.

 

Sorulara veya Yorumlara Cevap Verme

Oteliniz hakkında sorulan sorulara çok geçmeden yanıt verilmelidir. Eğer olumsuz yorumlar varsa yorumlar silinmemelidir. Misafirinizin şikayetlerini dikkate aldığınızı belli eden yanıtlar verilmelidir. Çünkü bu durum ileriki zamanlarda marka sadakatini de beraberinde getirecektir.

 

Biyografi Bilgilerinizi Doğru Doldurma

Biyografi bölümünde otelinizin konumunu, telefon numaranızı ve mail bilgilerinizi doğru doldurmalısınız böylece misafirleriniz en kolay ve en hızlı yöntemle size ulaşabileceklerdir.

 

Oteller Hangi Sosyal Medya Platformlarını Kullanmalıdır? 

Otellerin sosyal medyayı nasıl kullanması gerektiğini inceledik, peki oteller hangi sosyal medya platformlarını kullanmalıdır, oteller için hangi platformlar doğru biraz da bu konuya değinelim.

Instagram, TikTok, Facebook, YouTube, Twitter ve LinkedIn gibi önemli mecralar, Türkiye’de en fazla vakit geçirilen sosyal medya platformları arasında yer almaktadır. Son yıllarda sosyal medyanın gücü, Z kuşağının da trendleri belirlemesiyle bambaşka bir boyuta evrilmiştir. Burada altının defalarca çizilmesi gereken konu ise trendi yakalamaktır.  Oteller, özellikle de gençlerin trendi belirlediğini unutmamalı, kullanıcıların gücünü hafife almamalı  ve onların kullandıkları platformları aktif bir şekilde kullanmalıdır. Satışa yönelik video ve fotoğraf paylaşımı yaparak, kullanıcıları da sıkmadan trendlerin gücü yakalanmalıdır. Daha çok görsel ve video ağırlıklı satış - pazarlama stratejisi ilerleyen oteller; Instagram, Facebook, YouTube ve TikTok mecralarını aktif ve trendlerin de  gücünden yararlanarak paylaşımlar yapmalıdır. Profesyonel bir şekilde bu mecralarda markalarını büyütmesi gereken oteller, sosyal medyayı gerçekten iyi tanıyan ve bu işin profesyoneli olan ajanslardan destek almalıdır. Oteller, bu platformların her gün kendi içinde dönüşüm halinde olan ve kullanıcıları düşünerek çıkarılan yan eklentilerini / özelliklerini kullanarak doğru hedef kitleye erişmelidir.

 

Otellerin Sosyal Medyayı Kullanırken Yaptığı 3 Hata!

Oteller sosyal medyayı kullanırken ne yazık ki birçok hata yapıp bu mecraları yanlış hedef kitlelere sunmaktadır. İşte sizler için yapılan hataları sıraladık!

 

Takipçi Satın Almak!

Yapılan hataların en başında ise takipçi satın almak gelmektedir. Hızlı bir şekilde markayı büyütme endişesi yüzünden oteller genellikle takipçi satın almaktadır. Ancak sosyal medya platformları artık ileri derecede yapay zekaya sahip oldukları için yapılan bu hamlenin farkına hemen varmaktadır vee hesabınızı artık organik olarak görmediği için keşfet dahil olmak üzere kullanıcıların önüne asla çıkarmamaktadır. Hesabınız algoritmanın gözünde ölü hesap olarak görülmektedir.

 

Platformların Hedef Kitlelerini Tanımamak!

Her sosyal medya mecrasının kendine özgü hedef kitlesi vardır. Business ve iş odaklı olarak kullanılan LinkedIn ya da özellikle Z kuşağı tarafından kullanılan TikTok

bu duruma verilebilecek en güzel örnekler arasında yer almaktadır. Hedef kitlenizi doğru tanırsanız, satış ve pazarlamanızı daha hızlı ve doğru bir şekilde yaparsınız.

Reklam Çıkmamak!

Ne yazık ki sadece paylaşım yapmak sosyal medyanızı büyütmenize yetmez. Konaklama sektöründe çok fazla alternatif olduğu için doğru hedef kitleye reklam çıkmanız gerekecektir. Aylık bütçe ayırarak ve bu işin profesyonellerinden destek alarak kısa bir sürede markanızı büyüteceksiniz.

Geldik yazımızın sonuna, bu yazımızda otellerin sosyal medyayı nasıl kullanması gerektiği konusuna değindik. Bir sonraki yazımızda buluşuncaya dek hoşça kalın! :)

 

Yağmur Sarıoğlu

Brand Manager

Hakkımızda

Woxx Group

 

Size Hangi Konuda Yardımcı Olalım?